Cases

Robotcel voor combinatie van plasmasnijden en lassen Tungsten

Robotcel voor combinatie van plasmasnijden en lassen

Voor een machinebouwer in West-Vlaanderen werd een robotcel gebouwd waarbij de robot zowel plasmasnijden als lassen voor zijn rekening neemt. De werkvoorbereiding voor de robotprogramma’s werd hierbij herleid tot een minimum. Via de Robotmaster V7 cad cam software worden de 3D bestanden vanuit de engineering afdeling nu razendsnel verwerkt tot afgewerkte producten.

Tweede case Tungsten

Lasprogramma via Robotmaster

Voor een zeer kleine productie van unieke stukken werd een lasrobot programma gemaakt via de cad cam software Robotmaster V7 en dit op minder dan een half uur tijd. We slaagden erin te vermijden dat we de robot alle punten stap voor stap moesten aanleren en verkortten zo de programmeertijd aanzienlijk. Tijdens de eerste proeflas konden bovendien alle lasparameters via de online interface van de lasbron bijgestuurd worden.

3D Plasmasnijden van buis met grote diameter Tungsten

3D Plasmasnijden van buis met grote diameter

Om de productiekosten voor een toevoerschroef te verlagen werd een nieuw ontwerp gemaakt waarbij via 3D plasmasnijden een simpel maar zeer efficiënt concept werd uitgewerkt. Hierdoor waren er geen complex geplooide troggen nodig en werd de totale bewerkingstijd tot een vierde gebracht. Via de Robotmaster cad cam software werd op zeer korte tijd en op een eenvoudige manier het robotprogramma gemaakt.

Hypertherm - Partner Tungsten
Fanuc - Partner Tungsten
Siemens - Partner Tungsten
Robotmaster - Partner Tungsten
Abicor - Partner Tungsten
Kemppi - Partner Tungsten
Ixon - Partner Tungsten