Consultancy & training

Bij Tungsten Robotics leiden we uw lasrobot operatoren in een mum van tijd op tot multitaskende vakspecialisten. Vanaf het moment dat de operator vertrouwd is met onze robotica, zal hij in staat zijn om simultaan verschillende lasmachines of plasmasnijders te bedienen.

Cases

alle cases
Robotcel voor combinatie van plasmasnijden en lassen Tungsten

Robotcel voor combinatie van plasmasnijden en lassen

Voor een machinebouwer in West-Vlaanderen werd een robotcel gebouwd waarbij de robot zowel plasmasnijden als lassen voor zijn rekening neemt. De werkvoorbereiding voor de robotprogramma’s werd hierbij herleid tot een minimum. Via de Robotmaster V7 cad cam software worden de 3D bestanden vanuit de engineering afdeling nu razendsnel verwerkt tot afgewerkte producten.

Tweede case Tungsten

Lasprogramma via Robotmaster

Voor een zeer kleine productie van unieke stukken werd een lasrobot programma gemaakt via de cad cam software Robotmaster V7 en dit op minder dan een half uur tijd. We slaagden erin te vermijden dat we de robot alle punten stap voor stap moesten aanleren en verkortten zo de programmeertijd aanzienlijk. Tijdens de eerste proeflas konden bovendien alle lasparameters via de online interface van de lasbron bijgestuurd worden.